ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

 
U ponedjeljak 19. ožujka 2018. godine na svetkovinu svetoga Josipa, Zaručnika Blažene Djevice Marije šestu godinu je u našoj Župi obilježen i Dan očeva. U euharstijskom slavlju koje je u župnoj crkvi predvodio župnik Marijan Kušenić završena je Godina svetoga Josipa koju je kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, proglasio na isti dan prošle godine.

Župnik je u propovijedi istaknuo da je Josipov poziv i poslanje bila zaštita, i to zaštita ljudi s kojima ga je život povezivao, a to su prije svega bili Marija i Isus. Odlomak iz Evanđelja po Luki upravo nam pokazuje Josipa u zaštitničkome djelovanju.

Zaštita podrazumijeva nježnu zauzetost za neku osobu pri čemu nam upravo sveti Josip daje primjer brige i čuvanja članova vlastite obitelji. Upravo se zato očevi smatraju zaštitnicima obitelji, muževi i žene trebaju čuvati jedni druge u bračnom zajedništvu, roditelji trebaju brinuti za djecu i učiti ih da se međusobno brinu jedni za druge, te da se, ako za to dođe potreba, brinu o svojim roditeljima. Župnik ističe da nas sveti Josip uči odgovornosti za sav stvoreni svijet što podrazumijeva brigu o svim stvorenjima, o okolišu, o Zemlji.

Na kraju je župnik iznio vrlo upečatljiv podatak na temelju znanstvenih istraživanja. Naime, statistika je pokazala da u obiteljima u kojima otac nedjeljom ide na euharistiju 38% djece nastavi živjeti kršćanskim životom, a kada samo majka ide u crkvu, samo 3% djece nastavi živjeti kršćanskim životom što jasno svjedoči o važnosti očeva u odgoju djece.

Euharistijsko slavlje zaključili su vjeroučenici koji su iskreno izrazili zahvalnost očevima recitacijom molitve nastale u našoj župi kao i Molitvu na završetku Godine sv. Josipa u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Nakon misnoga slavlja župnik je pozvao župljane na druženje i zakusku u novootvorenom prostoru župnog zajedništva Emaus.

(Jelena Glavaš)

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
 
web:
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU.

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI.
 
 poboznost
 
 
 pijanist