ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

 

zupne obavijesti 18092023SVETE MISE

U crkvi: poonedjeljak u 13:30 sati; utorak i četvrtak u 18:30 sati; subota u 17 sati.

U Strmcu: srijeda u 8 sati; petak u 18:30 sati;

23. IX. /subota/ Sveta misa u 17 sati u crkvi (ova misa je kao nedjeljna).

 

24. IX. /nedjelja/ 25. KROZ GODINU

Svete mise u 7:30 h (Strmec); 9 i 11 h (crkva).

 

Sub                Liturgija kvatri

 

KVATRE („quattour tempora“) su osobiti dani u kojima se Crkva  od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi na velike nakane Crkve i svijeta. Jesenske kvatre posvećene su molitvi za svećenička i redoovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži.

 

ISPOVIJED VJEROUČENIKA OSNOVNE ŠKOLE (od 4. do 8. razreda), SREDJOŠKOLACA, RADNIČKE I STUDENTSKE MLADEŽE NA POČETKU ŠKOLSKE I VJERONAUČNE GODINE: u četvrtak u 19:20 sati u crkvi.

ZAZIV DUHA SVETOGA za sve vjeroučenike osnovne škole, srednjoškolce i studente, vjeroučitelje, učitelje i profesore: u nedjelju, 24. rujna u 11 sati.

U misi bit će blagoslov djece.

Dragi prvaši, uspješno ste preživjeli prve tjedne nastave. Kako bi ostatak godine bio još uspješniji i praćen Božjim blagoslovom, torbe na leđa i dođite u nedjelju na misu.

Svim školarcima želimo sretnu i uspješnu školsku godinu!

KANDITATI ZA SVETU POTVRDU (7. i 8. razredi): ispovijed u četvrtak, 20. 9. u 19:15 sati mijenja tjedni susret. Potom sudjelujemo u misi zaziva Duha Svetoga u nedjelju 24. 9. u 11 sati. Susret u crkvi u 10:30 sati.

 

Vjeroučenici 2. i 3. razreda doći će na misu zaziva Duha Svetoga u nedjelju 24.9. u 11 sati. Susret u crkvi u 10:30 sati.

POBOŽNOST, SV. MISA I SUSRET VJEROUČENIKA DRUGIH, TREĆIH, SEDMIH I OSMIH RAZREDA I DOGOVOR ZA ŽUPNU KATEHEZU: održano je u petak, 15. 9.

Nakon mise vjeroučenici drugih razreda su dobili pristupnice za upis na župnu katehezu i pripremu za prvu svetu pričest, a sedmih razreda za upis na župnu katehezu i pripremu za svetu potvrdu. Popunjene pristupnice predat će u nedjelju, 24. 9. prije sv. mise.

 

SUSRET KANDIDATA ZA SVETU POTVRDU (7. i 8. razredi) i PRVU SVETU PRIČEST (2. i 3. razredi) i VJEROUČENIKA OSTALIH RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE: nedjeljom - sveta misa i susret nakon sv. misa. Vjeroučenici će se nakon sv. misa upisati za sudjelovanje. Na misu pozivamo vjeroučenike u pratnji roditelja.

 

ŽUPNI ZBOR: proba četvrtkom u 19:30 sati.

 

EUHARISTIJSKO SLAVLJE s obredom polaganja doživotnih zavjeta br. ALOJZIJA od Božanskog Srca Isusova (JURAJ MIHELIĆ iz Strmca) – u nedjelju, 17. rujna u 11 sati u našoj crkvi Presvetog Trojstva.

 

SVETA MISA KOD POKLONIKA NA SVETONEDELJSKOM BREGU: u nedjelju, 17. rujna u 17 sati.

DAROVATELJI OBITELJSKOG DARA ZA ŽUPU: Pero Katić, Ankica Prelec, Ivan Zlodi, Jure Grubeša i Joso Štimac. Hvala.

Prošli tjedan kršteni su: Leon Deak – roditeljima i kumovima iskrene čestitke!

Ovaj tjedan sklopili su ženidbu: Tihomir Potarić i Ivana Barać; Antonio Karlović i Valentina Burić; Ivan Turčin i Ana Marija Petrak. Čestitamo i molimo za supružnike!

Preminuli u Gospodinu: Ivka Kapuđija. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

 

Započinjemo s PRETKATEKUMENATOM: prijava odraslih koji sljedeće godine žele primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, potvrda i euharistija). Prijave u župnom uredu. Katehetski susreti počinju od početka listopada.

 

PRIJAVA ŽUPLJANA KOJI SE ŽELE UKLJUČITI U ANIMATORE ŽUPNE KATEHEZE: prijavljuje se župniku.

PRIJAVA ZA MINISTRANTSKU ZAJEDNICU: pozivamo djecu i mlade koji se žele uključiti u ministrantsku zajednicu da se prijave župniku.

 

Program cjeloživotnog obrazovanja Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom „Teološka kultura“: letci i plakat na oglasnoj ploči.

 

Vjerski tisak: GK, Mak, Glasnik SiM – čitajte katolički tisak!

 

Župne obavijesti od 18. do 24. rujna 2023. (pdf)

 

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
 
web:
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU.

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI.
 
 poboznost
 
 
 pijanist