ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

 

oglasi 120920221. Crkva u ovom tjednu slavi:

Uto   Sv. Ivan Zlatousti – sv. misa u crkvi u 18:30 sati.

 

Sri    BLAGDAN UZVIŠENJE SVETOG KRIŽA - Sv. misa u Strmcu u 8 sati.   Nakon sv. mise možete ispred oltara iskazati čast relikvijaru sv.            Križa iz 1770. godine kojeg posjeduje naša Župa. Titular je župe Kerestinec, sv. misa u 19 sati.

 

Čet   Bl. Djevica Marija Žalosna – desni oltar u crkvi je posvećen ovom spomendanu. U crkvi u 18:30 sati pobožnost, u 19 sati sv. misa. U      misi također sudjeluju vjeroučenici drugih, trećih, sedmih i osmih        razreda s roditeljima.

 

Pet   Sv. Kornelije – sv. misa u Strmcu u 18:30 sati.

Sub  Liturgija kvatri

 

KVATRE („quattour tempora“) su osobiti dani u kojima se Crkva  od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi na velike nakane Crkve i svijeta. Jesenske kvatre posvećene su molitvi za svećenička i redoovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži.

U subotu je Susret Hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru pod geslom „Gore srca“, na kojem sudjeluje devetnaestero naših mladih sa župnikom.

 

NED   25. nedjelja kroz godinu – sv. mise u 7:30 sati u Strmcu, u 9 i 11 sati u crkvi.

2. SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI 2022. U BJELOVARU:  susret će se održati u subotu, 17. rujna u Bjelovaru. Iz naše Župe sudjeluje 19 mladih. Prilog za troškove putovanja možete darovati u kutiju u crkvi.

Danas nakon sv. mise u 11 sati susret mladih i roditelja (potpisivanje suglasnosti i prilog za kotizaciju). 

3. POBOŽNOST, SV. MISA I SUSRET VJEROUČENIKA DRUGIH, TREĆIH, SEDMIH I OSMIH RAZREDA I DOGOVOR ZA ŽUPNU KATEHEZU: u četvrtak u 18:30 sati.

Pobožnost Bl. Dj. Mariji u 18:30 sati, euharistija u 19 sati i dogovor za župnu katehezu. Na misu pozivamo vjeroučenike u pratnji roditelja.

Nakon mise vjeroučenici drugih razreda će dobiti pristupnice za upis na župnu katehezu i pripremu za prvu svetu pričest, a sedmih razreda za upis na župnu katehezu i pripremu za svetu potvrdu. Treći i osmi razredi upisani su na početku prošle vjeronaučne godine (u rujnu 2021.). Ovaj liturgijski susret mijenja katehezu za ovaj tjedan.

 

4. UPIS MISNIH NAKANA DO KRAJA GODINE:  u tijeku.

 

 

5. SUSRET KANDIDATA ZA SVETU POTVRDU (7. i 8. razredi) i PRVU SVETU PRIČEST (2. i 3. razredi) i VJEROUČENIKA OSTALIH RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE: nedjeljom - sveta misa i susret nakon sv. misa. Vjeroučenici će se nakon sv. misa upisati za sudjelovanje. Na misu pozivamo vjeroučenike u pratnji roditelja.

 

6. Započinjemo s PRETKATEKUMENATOM: prijava odraslih koji sljedeće godine žele primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, potvrda i euharistija). Prijave u župnom uredu. Katehetski susreti počinju od početka listopada.

 

7. PRIJAVA ŽUPLJANA KOJI SE ŽELE UKLJUČITI U ANIMATORE ŽUPNE KATEHEZE: prijave u župni ured.

8. PRIJAVA ZA MINISTRANTSKU ZAJEDNICU: pozivamo djecu i mlade koji se žele uključiti u ministrantsku zajednicu da se prijave.

9. Preminuli u Gospodinu: Krste Ćoso iz Orešja, rođ. 1926.; Dragutin Oršiček iz Orešja, rođ. 1934. i Nadica Majnarić iz Svete Nedelje, rođ. 1951.

10. Prošli tjedan kršteni su: Josip Vrančić, Liam Oslaković i Nora Jalžabetić – roditeljima i kumovima iskrene čestitke!

11. DAROVATELJI OBITELJSKOG DARA PROŠLOG TJEDNA: Vera Čačković, Ana Zlodi, Zvonimir Majnarić i Tomislav Vrančić. Hvala!

 

12. SVETA MISA KOD POKLONIKA NA SVETONEDELJSKOM BREGU: u nedjelju, 11. rujna u 17 sati. U 16:30 polazak od crkve vjernika koji žele hodom / pješice ići do poklonika.

 

13. 20. HODOČAŠĆE MLADIH ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE U MARIJU BISTRICU: u subotu i nedjelju, 10. i 11. rujna. Sudjeluje sedmero mladih iz naše Župe.

 

14. Vjerski tisak: GK, Mak, Glasnik SiM – čitajte katolički tisak!

15. Od 29. kolovoza se izvodi druga faza preostalih građevinsko obrtnički radovi -  hitne mjere zaštite i stabilizacije na kulturnom dobru, kapeli Sv. Marije Magdalene u Maloj Gorici.

NAJAVLJUJEMO

16. ZAZIV DUHA SVETOGA za sve vjeroučenike osnovne škole, srednjoškolce i studente, vjeroučitelje, učitelje i profesore: u nedjelju, 25. rujna u 11 sati.

U misi bit će blagoslov djece.

Dragi prvaši, uspješno ste preživjeli prve tjedne nastave. Kako bi ostatak godine bio još uspješniji i praćen Božjim blagoslovom, torbe na leđa i dođite u nedjelju na misu.

Svim školarcima želimo sretnu i uspješnu školsku godinu!

17. ISPOVIJED VJEROUČENIKA NA POČETKU ŠKOLSKE I VJERONAUČNE GODINE: u subotu, 24. rujna.

 

Župne obavijesti od 12. do 18. rujna 2022. (pdf)

 

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
 
web:
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU.

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI.
 
 poboznost
 
 
 pijanist