ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

mise 13092021-Crkva u ovom tjednu slavi:

Sveti Ivan Zlatousti – u ponedjeljak – sv. misa u 15:30 sati u crkvi.

UZVIŠENJE SV. KRIŽA, blagdan-u utorak – sv. misa u 18:30 sati u crkvi.  

Bl. Djevica Marija Žalosna-u srijedu. Desni oltar u crkvi je posvećen ovom spomendanu. U 18 sati pobožnost MB, u 18:30 sati sv. misa u crkvi.

Sv. Kornelije i Ciprijan – u četvrtak – sv. misa u 18:30 sati u crkvi.

Sv. Robert Bellarmino, Sv. Hildegarda iz Bingena – u petak – sv. misa u 7:30 (ujutro) u Strmcu.

U nedjelju – 25. nedjelja kroz godinu: 7:30 sati (Strmec) – 9 sati (kod kapele sv. Roka) – 10:30 sati (kod kapele sv. Roka).

-Klanjanje pred Presvetim: u četvrtak nakon sv. mise u 18:30 sati.

 

-SVETA MISA KOD POKLONIKA NA SVETONEDELJSKOM BREGU: u nedjelju, 12. rujna u 17 sati. U 16:20 sati je u dvorani pastoralnog centra okupljanje vjernika koji žele hodom / pješice ići do poklonika.

 

-SUSRET KANDIDATA ZA SVETU POTVRDU (7. i 8. razredi) i PRVU SVETU PRIČEST (2. i 3. razredi): nedjeljom - sveta misa i susret nakon sv. misa. Vjeroučenici će se nakon sv. misa upisati za sudjelovanje.

-SUSRET VJEROUČENIKA OSNOVNE ŠKOLE I DOGOVOR ZA ŽUPNU KATEHEZU: u nedjelju, 19. rujna u 9 ili 10:30 sati. Na misu pozivamo vjeroučenike u pratnji roditelja.

Nakon mise vjeroučenici drugih i trećih razreda će dobiti pristupnice za upis na župnu katehezu i pripremu za prvu svetu pričest, a sedmih i osmih razreda za upis na župnu katehezu i pripremu za svetu potvrdu. Ovaj liturgijski susret mijenja katehezu za sljedeći tjedan.

Krizmanici- osmi razredi- prvi molitveno-katehetski susret u srijedu u 18 sati u crkvi.

Sedmi razredi- prvi susret u nedjelju, 19.9. u 10 sati u crkvi.

 

-PRIJAVA ŽUPLJANA KOJI SE ŽELE UKLJUČITI MEĐU ANIMATORE ŽUPNE KATEHEZE: neka se prijave u župni ured.

-PRIJAVA ZA MINISTRANTSKU ZAJEDNICU: pozivamo djecu i mlade koji se žele uključiti u ministrantsku zajednicu da se prijave.

 

-Započinjemo s PRETKATEKUMENATOM: prijava odraslih koji sljedeće godine žele primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, potvrda i euharistija). Prijave u župnom uredu. Katehetski susreti počinju od početka listopada.

 

-Vjerski tisak: GK, Glasnik SiM, Mak - poslužite se.

NAJAVLJUJEMO

-ISPOVIJED VJEROUČENIKA NA POČETKU ŠKOLSKE I VJERONAUČNE GODINE: u subotu, 25. rujna.

-ZAZIV DUHA SVETOGA za sve vjeroučenike osnovne škole, srednjoškolce i studente, vjeroučitelje, učitelje i profesore: u nedjelju, 26. rujna u 11 sati.

U misi bit će blagoslov djece.

 

HODOČAŠĆE MLADIH ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

U MARIJU BISTRICU

 

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, kao i 290. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba, održat će se ove godine u subotu i nedjelju, 18. i 19.  rujna, pod geslom "Dom nam čuvaj, Božja Mati".

 Ove godine fokus hodočašća je na liku sv. Josipa, čiju godinu obilježavamo u Crkvi, te na zajedništvu Svete Obitelji kao primjeru kršćanske izgradnje obiteljskog doma, a sve pod geslom "Ljubav usprskos svemu", preuzetim iz apostolske pobudnice pape Franje Amoris laetitia.

 Ovogodišnje hodočašće ide rutom iz Zlatar Bistrice do Marije Bistrice. Za mlade će u subotu 18. rujna biti organiziran prijevoz izvanrednim autobusima do Zlatar Bistrice, s polaskom u 7.00 sati, sa četiri polazne postaje: istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza INA-ine zgrade), ZET-ov terminal kod Glavnog kolodvora, okretište Dubec i autobusni terminal Zaprešić.

Mladi koji će vlastitim prijevozom doći iz različitih dijelova Nadbiskupije, okupit će se u 8.00 sati u Zlatar Bistrici (kod željezničke stanice), odakle će zajedno pješačeći krenuti prema Mariji Bistrici.

Radi epidemoliške situacije ove godine nije predviđen smještaj i spavanje u šatoru i školi, nego je planiran povratak autobusima nakon Službe svjetla.

Radi lakše organizacije potrebno je da župa prijavi točan broj mladih hodočasnika najkasnije do nedjelje 12. rujna. Molimo naše mlade da se do subote prijave u župni ured ili predstavniku mladih (Ivana Ivanušević).

Program hodočašća:

 

Subota, 18. rujna

 7.00 sati – polazak autobusa prema Zlatar Bistrici s polazišta: istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza INA-e zgrade), ZET-ov terminal kod Glavnog kolodvora, okretište Dubec, autobusni terminal Zaprešić

8.30 sati – polazak hodočasnika iz Zlatar Bistrice kreću prema Mariji Bistrici

 *po dolasku u Mariju Bistricu, sveta misa u Svetištu

 - nakon mise vrijeme za odmor i ručak

 15.00 sati – početak programa u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca (kateheza – don Mihovil Kurkut)

 17.00 sati – pokorničko bogoslužje –vlč. Marko Čolić

17.30 sati – početak klanjanja u crkvi na otvorenom – vlč. Branimir Jagodić

19.00 sati – blagoslov s Presvetim

 20.00 sati – služba svjetla

 22.30 sati – povratak prema Zagrebu

Nedjelja, 19.rujna

9.00 sati – Križni put

 11.00 sati – središnje misno slavlje s hodočasnicima iz Zagreba, koje predovodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

 

Župne obavijesti od 13. do 19. rujna 2021. (pdf)

 

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
web: www.zupa-presvetotrojstvo.hr
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI
 poboznost
 
 
 pijanist