ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

 

marija bistrica 2021ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA - SVETA NEDELJA

poziva Vas na

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU

 

HODO(M)ČAŠĆE - ZAVJETNO: u subotu, 26. lipnja 2021. Polazak u 4 sata ujutro blagoslovom hodočasnika u župnoj crkvi Presvetog Trojstva. Dolazak u Mariju Bistricu oko 18 sati, smještaj i noćenje. Mogućnost polaska i priključenja hodočasnika sa sljedećih lokacija: 5:20 Podsused; 7:15 Jablanovec; 9:15 Gornja Bistra; 10:30 Kraljev vrh; 11:30 Stubičke Toplice (crkva-misa); 13:30 Donja Stubica (centar); 17:00 Hum Bistrički (kapela sv. M. Magdalene)

 

Autobusima: u nedjelju, 27. lipnja 2020.

Duljina trase hoda: oko 48 km (prelazi se u jednom danu).

Tijekom puta, gdje god će biti moguće, pratit će nas kombi vozilo u kojem će biti veći dio opreme.

Opis puta za HODO(M)ČAŠĆE:

Hodočašće započinje u subotu, 26. lipnja u 4 sata ujutro od župne crkve Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji. Potrebno je doći deset minuta ranije zbog ukrcaja opreme u kombi. Hodat ćemo cestom preko Strmca do Podsuseda, gdje će biti prvi (kraći) odmor…

Predviđeno vrijeme dolaska u Mariju Bistricu: oko 18 sat. Slijedi tuširanje, večera u vlastitom aranžmanu, molitva i zahvala. Noćenje će biti organizirano u privatnom smještaju, cijena 100 kn.

Za hodočasnike u slabijoj tjelesnoj kondiciji početne točke hodočašća mogu biti gore navedena mjesta.

U nedjelju, 27. lipnja sudjelovat ćemo u 10 sati u pobožnosti križnog puta i euharistiji s ostalim hodočasnicima iz župa Svetonedeljskog dekanata koji će doputovati autobusima ili vlastitim prijevozom. Mogućnost sakramenta ispovijedi tijekom hodočašća u subotu (vlč. Marijan) ili u nedjelju ujutro nakon ulalzne procesije u crkvu iza 8 sati. U 15 sati bit že zaključna procesija. Povratak iz Marije Bistrice autobusom u 16 sati.  

Preporučena oprema: sportska (mekana) obuća, ruksak, hrana, čokolada ili energetske pločice, piće (voda, Iso-sport), osobni dokumenti i zdravstvena iskaznica, novac, baterijska svjetiljka, vjetrovka, rezervna majica i čarape, mlijeko za sunčanje, sredstvo za zaštitu od insekata, kapa šilterica ili šešir, manji komplet za prvu pomoć (flasteri za žuljeve, obični flasteri, zavoji...), pribor za osobnu higijenu, vlažne maramice, toaletni papir, manji ručnik, vrećica za prljavu odjeću, vrećica za otpatke, lagane papuče za prenoćište, kišobran ili kabanica (u slučaju loše vremenske prognoze).  Veći dio opreme prevozit će se vozilom.

Povratak u Svetu Nedelju autobusima s ostalim hodočasnicima (plaćamo autobus unaprijed kao i ostali hodočasnici; cijena prijevoza je 20 kn). Tijekom hodnje prikupit će se 5 do 10 kuna po osobi (ovisno o broju hodočasnika) za troškove goriva kombija.

Informacije o hodočašću: 01/3370755 (župni ured), 098 624 189 (župnik Marijan); Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.;

Prijave i uplate prijevoza u župnom uredu Sveta Nedelja.

Krajnji rok za prijave: srijeda, 23. lipnja 2021.

VAŽNA NAPOMENA:

Od sudionika HODO(M)ČAŠĆA očekuje se dobro zdravstveno stanje i psihofizička spremnost za dugotrajno naporno hodanje te posjedovanje adekvatne opreme. Organizator ne preuzima odgovornost za eventualne ozljede ili zdravstvene poteškoće uzrokovane hodanjem.

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
web: www.zupa-presvetotrojstvo.hr
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI
 poboznost
 
 
 pijanist