ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA

Sveta Nedelja

mise 21092020NEPOSREDNA PRIPRAVA POTVRĐENIKA

U nedjelju, 20. 9. u 10 sati katehetski susret za sve krizmanike kod kapele sv. Roka. U 11 sati krizmanici i roditelji sudjeluju u euharistiji, a nakon sv. mise će u dvorani pastoralnog centra roditelji potpisati suglasnost, predati prilog za krizmu, uspomenu, fotografije i ostale troškove.

-Četvrtak, 24. 9.  u 19 sati proba za krizmanike i sve čitače u slavlju Svete potvrde. U 19:40 pokorničko bogoslužje (ispit savjesti); u 20 sati sakrament pomirenja za krizmanike, kumove i roditelje (mogu se priključiti ostali članovi vjerničke zajednice, braća, rodbina, vjeroučenici…).

Nakon svete ispovijedi proba za sve krizmanike.

-SLAVLJE SVETE POTVRDE: subota, 26. 9. u 9 i 11 sati: Okupljanje potvrđeničke skupine dvadesetak minuta prije slavlja. Djelitelj sakramenta će biti preč. Božidar Cindori, dekan.

-Zahvala za sakrament Svete potvrde: u nedjelju, 4. listopada u 11 sati.

-Nakon krizme se potvrđenici mogu uključiti u zbor mladih, ministrantsku zajednicu, zajednicu mladih…

-Potvrđenici u srednjoj školi izabiru predmet vjeronauk u školi.

 

-Crkva u ovom tjednu slavi: SV. MATEJ, apostol i evanđelist – u ponedjeljak.  

U utorak i četvrtak sv. mise u 18:30 sati u župnoj crkvi.

U srijedu i petak sv. mise slave se u Strmcu ujutro u 7:30 sati.

U subotu je slavlje Svete potvrde u našoj Župi.

Sljedeća nedjelja je dvadeset i šesta kroz godinu.

-SUSRET VJEROUČENIKA OSNOVNE ŠKOLE I DOGOVOR ZA ŽUPNU KATEHEZU: danas (u nedjelju, 20. rujna) nakon mise vjeroučenici drugih i trećih razreda će dobiti pristupnice za upis na župnu katehezu i pripremu za prvu svetu pričest, a sedmih i osmih razreda za upis na župnu katehezu i pripremu za svetu potvrdu. Ovaj liturgijski susret mijenja katehezu za sljedeći tjedan.

Susret sljedeće je u nedjelju (27.9.) u misama u 9 ili 11 sati.

-ISPOVIJED VJEROUČENIKA NA POČETKU ŠKOLSKE I VJERONAUČNE GODINE (vjeroučenika osnovne škole od 4. do 8. razreda, srednjoškolaca, studenata i radničke mladeži): od utorka do subote prije sv. misa ili u četvrtak u 20 sati.  

 

-PRIJAVA ZA DJEČJI ZBOR „SVETONEDELJSKI ANĐELI“: pozivamo djecu i vjeroučenike koji se žele uključiti u dječji zbor da se prijave.

-PRIJAVA ZA MINISTRANTSKU ZAJEDNICU: pozivamo djecu i mlade koji se žele uključiti u ministrantsku zajednicu da se prijave.

-SUSRET KANDIDATA ZA SVETU POTVRDU (7. i 8. razredi) i PRVU SVETU PRIČEST (2. i 3. razredi): nedjeljom - sveta misa i susret nakon sv. misa. Vjeroučenici će se nakon sv. misa upisati za sudjelovanje.

-Mali koncil Mak: pretplata za šk.god. 110,00 kuna. Dragi roditelji, uza sve svoje životne brige i probleme, ne zaboravite vašu najvažniju i najuzvišeniju zadaću: odgajati svoju djecu u humanosti i kršćanskom duhu. Mak preporučamo svim ovogodišnjim prvopričesnicima.

-PRIJAVA ŽUPLJANA KOJI SE ŽELE UKLJUČITI MEĐU ANIMATORE ŽUPNE KATEHEZE: neka se prijave u župni ured.

-Započinjemo s PRETKATEKUMENATOM: prijava odraslih koji sljedeće godine žele primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, potvrda i euharistija). Prijave u župnom uredu. Katehetski susreti počinju od početka listopada.

-Probe zborova u župi:

ŽUPNI ZBOR (Veliki zbor): probe će biti svakog četvrtka u 20 sati u katehetskoj dvorani.

DJEČJI ZBOR „SVETONEDELJSKI ANĐELI“: nastavljamo s okupljanjem djece i probama. Probe će biti svake subote u 15:30 sati u katehetskoj dvorani.

-ZBOR MLADIH: subotom u 16:20 sati.

Ukoliko imate sluha i volite duhovnu glazbu pridružite nam se! Rado primamo nove članove!

Vjeroučenici koji su članovi zbora ili ministrantske zajednice imaju svoju skupinu te ne trebaju polaziti katehetsku skupinu s ostalim vjeroučenicima njihovog razreda (ovo vrijedi za 1., 2., 4., 5., 6 i 7. razrede). 

-Vjerski tisak: GK, Mak, Glasnik SiM… – čitajte katolički tisak!

NAJAVLJUJEMO

-ZAZIV DUHA SVETOGA za sve vjeroučenike osnovne škole, srednjoškolce i studente, vjeroučitelje, učitelje i profesore: u nedjelju, 4. listopada u 11 sati.

 

Župne obavijesti od 21. do 27. rujna 2020. (pdf)

 

Župni ured

Adresa: Svetonedeljska 18, 10431 Sveta Nedelja
Telefon: 01 / 33 70 755
e-mail: zupa.svnedelja@gmail.com
web: www.zupa-presvetotrojstvo.hr
 
IBAN: HR4524030091120001699 (Samoborska banka)
 
VRIJEME ZA IZDAVANJE DOKUMENATA I DOGOVOR:
UTORAK 17 - 18
SRIJEDA 9 - 10
ČETVRTAK 17 - 18
PETAK 17 - 18
 
DUHOVNI RAZGOVOR I SASTANCI SA ŽUPNIKOM PO DOGOVORU

PONEDJELJKOM, SUBOTOM I BLAGDANOM URED NE RADI
 poboznost
 
 
 pijanist